Το πρόγραμμα ενδοσχολικής επιμόρφωσης διοργανώθηκε από το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της Πράξης "Δράσεις ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας από τους Κοινωνικούς Εταίρους, με αξιοποίηση της εμπειρίας του εκπαιδευτικού στην τάξη, στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς-Διακρατικές συνεργασίες κοινωνικών εταίρων στο χώρο της εκπαίδευσης" του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση".


Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

YouTube



To YouTube είναι ένας δημοφιλής διαδικτυακός τόπος, ο οποίος επιτρέπει την αποθήκευση, αναζήτηση και αναπαραγωγή ψηφιακών ταινιών. Η υπηρεσία δημιουργήθηκε το Φεβρουάριο του 2005 και σήμερα λειτουργεί ως θυγατρική της Google.Χρησιμοποιεί την τεχνολογία Adobe Flash Video και υποστηρίζει τον τύπο αρχείων .flv.
 Όσοι επισκέπτονται την ιστοσελίδα του YouTube στη διεύθυνση http://www.youtube.com/ μπορούν να δουν τις αποθηκευμένες ψηφιακές ταινίες (βίντεο).
Εκτός όμως από την περιήγηση, το YouTube δίνει τη δυναότητα εγγραφής ως μέλους:
  • Το μέλος έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης βίντεο σε λίστα αγαπημένων, την παρακολούθηση του ιστορικού των προβολών βίντεο,την προσήκη επισήμανσης 'Μου αρέσει' και το σχολιασμό ενός βίντεο (δυνατότηα περιήγησης). 
  •  Η εγγραφή δημιουργεί το προσωπικό κανάλι στο οποίο ο εγγαγραμμένος χρήστης μπορεί να ανεβάσει και να διαμοιράσει τα δικά του βίντεο (δυνατότητα Μεταφόρτωσης ή upload). 




Κατέβασμα βίντεο από το YouTube (download video)

Το κατέβασμα ενός βίντεο από το YouTube γίνεται με την υποστήριξη διαφόρων πρόσθετων προγραμμάτων.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι το κατέβασμα ενός βίντεο αν και θα έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία, δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα μπορεί να προβληθεί στον υπολογιστή.
Το YouTube υποστηρίζει .flv αρχεία και ως εκ τούτου το βίντεο που θα κατεβάσετε απαιτεί είτε κάποιο ειδικό πρόγραμμα προβολής βίντεο (όπως είναι για παράδειγμα το VLC) είτε το κατέβασμα του βίντεο και την μετατροπή του (διαδικασία convert) με κάποιο πρόγραμμα όπως το Format Factory ή το Real player.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου