Το πρόγραμμα ενδοσχολικής επιμόρφωσης διοργανώθηκε από το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της Πράξης "Δράσεις ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας από τους Κοινωνικούς Εταίρους, με αξιοποίηση της εμπειρίας του εκπαιδευτικού στην τάξη, στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς-Διακρατικές συνεργασίες κοινωνικών εταίρων στο χώρο της εκπαίδευσης" του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση".


Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Καταιγισμός ιδεών στο Wordle

Το Wordle είναι ένα εργαλείο του Web 2.0 (διαθέσιμο δωρεάν στο http://www.wordle.net/) με το οποίο δημιουργούνται "σύννεφα λέξεων" (word clounds) μέσα από κείμενα του Word. Τα 'σύννεφα λέξεων' δίνουν μια εποπτική εικόνα των λέξεων που χρησιμοποιούνται ποιο συχνά στο κείμενο.
Οι λέξεις που χρησιμοποιούνται συχνότερα εμφανίζονται με μεγαλύτερα γράμματα, ενώ παρέχονται δυνατότητες μορφοποίησης (επιλογή γραμματοσειράς, αλλαγή χρωμάτων, σχήματος και προσανατολισμού λέξεων), εκτύπωσης, αποθήκευσης ή δημοσίευσης στο διαδικτυακό του προγράμματος και η διαμοίρασή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου