Το πρόγραμμα ενδοσχολικής επιμόρφωσης διοργανώθηκε από το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της Πράξης "Δράσεις ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας από τους Κοινωνικούς Εταίρους, με αξιοποίηση της εμπειρίας του εκπαιδευτικού στην τάξη, στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς-Διακρατικές συνεργασίες κοινωνικών εταίρων στο χώρο της εκπαίδευσης" του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση".


Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Power Point - σύντομη παρουσίαση



Το λογισμικό παρουσιάσεων Power Point μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διδακτική πράξη ως μέσο προβολής και επεξήγησης εννοιών και φαινομένων ή ως εποπτικό-συμπληρωματικό μέσο για την υποστήριξη μιας προφορικής παρουσίασης. Τα στοιχεία που παίζουν κάθε φορά σημαντικό ρόλο σε μια καλή παρουσίαση είναι τα χρώματα, η διάταξη, οι εικόνες και τα πολυμεσικά στοιχεία,τα οποία επιλέγονται ανάλογα με τους στόχους και το περιεχόμενο της διδασκαλίας αλλά και με τις προσδοκίες μαθητών και εκπαιδευτικού.
Το Power Point μπορεί να αποτελέσει περιβάλλον δημιουργίας για τον ίδιο  τον μαθητή μέσα από την οργάνωση, τη σύνθεση στοιχείων όπως το κείμενο, οι εικόνες, τα σχήματα, οι ήχοι ακόμη και τα βίντεο. Στο πλαίσιο μιας τέτοιας δραστηριότητας, το διδασκόμενο θέμα εξετάζεται από πολλές πλευρές και ο μαθητής δουλεύοντας ως μέλος μιας ομοάδας μπορεί να επιλέξει ποια στοιχεία θέλει να μελετήσει βαθύτερα. Έτσι, ο μαθητής συμμετέχει ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία και:


  • Χειρίζεται και να διαχειρίζεται ψηφιακές μορφές πληροφορίας 
  • Δημιουργεί μαθησιακά προϊόντα αξιοποιώντας τα πολυμέσα
  • Διατυπώνει, αναδομεί και δημοσιοποιοεί τις απόψεις του.


Αναλυτικές πληροφορίες για το χειρισμό του Power Point μπορείτε να βρείτε στον οδηγό βοήθειας που είναι διαθέσιμος μέσω της βιβλιοθήκης & κέντρου πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (κλικ εδώ) καθώς και στο επίσημο site της Microsoft (κάντε κλικ εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου